[Snarlig avskjed med 2014]

0

Jeg skrev meg ganske tom for ord da jeg holdt på med mappeoppgaven for et par uker siden, men nå begynner de å komme tilbake til meg, så jeg får bare benytte meg av anledningen til å ta en kjapp oppsummering av 2014.

Hva gjorde du i 2014 som du aldri har gjort før?
Jobbet i USA, wohoo! Jobbet i Spania, wohoo! Løp gjennom halve Heathrow på 20 minutter og rakk flyet (den strekningen tar vanligvis 40 til 60 minutter). Pådro meg Graves sykdom, skjoldbruskkjertelen min tålte visst ikke alt stresset 2013 og første halvdel av 2014 ga meg. Skaffet Netflix-konto og vinket farvel til alt av sosialt liv… Neida. Hadde en helt utrolig teateropplevelse i London. Underviste barnehagebarn i dans. Skrev en akademisk oppgave. Stelte en død slektning og var kistebærer. Meldte meg ut av Buddhistforbundet og inn i Human-Etisk Forbund.

Hvilke land har du besøkt det siste året?
USA, Spania, Storbritannia, Sverige.

Hva ønsker du deg neste år som du har savnet?
Mer dans, mer trening, mer løping, bedre økonomi, frilanstilværelsen, mer reising, mer tid til å gjøre ting jeg synes er gøy. Mindre stillesitting.

Hvilke datoer i 2014 vil du aldri glemme, og hvorfor?
17. mai, på grunn av en heidundrendes 40-årsfest for en venninne og kollega med gjester fra hele Europa og USA.
17. november, da mormor døde.

Ble du forelsket i 2014?
Nei. Men ble veldig betatt av mezzosopranen Kate Lindsey da jeg fant en nydelig duett på YouTube. Og skuespillerinnen Pamela Rabe.

Hva var ditt favorittprogram på TV?
Jeg skaffet meg Netflix-konto, så det ble mye fråtsing. Blant annet Orange is the new Black, Wentworth, Doctor WhoAmerican Horror Story, Friends, Ghost Whisperer, United States of Tara, Dexter.

Hvilken bok er den beste du har lest i år?
På grunn av jobb, skole og Netflix rakk jeg bare lese 105 bøker i år, men det var mange fine bøker. Som vanlig skal jeg lage en egen oppsummering av bøkene jeg leste dette året.

Hva var årets beste musikalske oppdagelse?
Fleetwood Mac. Spotify. Kate Lindsey. Operaen La Clemenza di Tito, eller nærmere bestemt duetten Ah, perdona al primo affetto. Jeg håper Den Norske Opera & Ballett en dag kommer til å sette opp La Clemenza di Tito med Kate Lindsey som Annio og Elīna Garanča som Sesto.

Hva ønsket du deg? Og fikk?
Jeg fikk skoleplass på Kunsthøgskolen i Oslo. Jeg ønsket meg tre uker med dansing da jeg var i LA, men fikk bare fire dager på grunn av forkjølelse.

Hva gjorde du på bursdagen din?
Jeg husker faktisk ikke. Spiste kanskje et kakestykke eller vasket badet og toalettet.

Hva har holdt deg i mental balanse?
Netflix. Men det regnes kanskje ikke lenger som mental balanse når jeg begynner å tenke «JEG VIL VÆRE DOKTOREN!» eller «Fy farao, guvernør Ferguson er kanskje sosiopat, men hun er heit.»

Hvem var den beste nye personen som kom inn i livet ditt?
Det har ikke vært noen nye personer som har hatt en grensesprengende innflytelse på livet mitt, men det har kommet mange hyggelige og interessante mennesker innom bekjentskapskretsen.

Ønsker og planer for det nye året:
En inspirerende praksisperiode. En vellykket eksamen. Mange dansejobber. En fantastisk siste gang på Jafnadhr. En skjoldbruskkjertel som enten roer seg ned eller forsvinner. En natt på Grand Hotel. Min helt egen TARDIS.