Portrett av en danser – Dinna Bjørn

1

Dinna Bjørn var solist hos Den Kongelige Danske Ballett fra 1966 til 1987. Deretter var hun direktør for Den Norske Nasjonalballetten fra 1990 til 2001. I løpet av denne perioden koreograferte hun «Nøtteknekkeren», en kjent og kjær ballett for mange små og store dansere. Fortsatt er det hennes verk som vises i Operaen hver desember.

Vi var så heldige å ha Dinna som gjestepedagog i et par uker. Den første uken lærte hun oss pantomime fra Bournonvilletradisjonen, og den andre uken fikk vi bryne oss på utdrag fra «Nøtteknekkeren»; den raske spanske for alle, den høyttravende russiske for guttene og den arabiske soloen for jentene.

Dinna er en veldig søt, liten dame med mye sjarm, så jeg var helt nødt til å spørre om jeg kunne ta et bilde av henne.

Én kommentar til “Portrett av en danser – Dinna Bjørn

  1. >Heisann! Jeg har ikke funnet eposten din så jeg bare skriver til deg i kommentarfeltet! Mitt navn er Ina og jeg er makeup artist! Jeg så du tok så fantastiske bilder og hvis du noen gang skulle trenge meg til et prosjekt kan jeg stille opp om jeg er ledig! :) Jeg bor 10 min unna Oslo Sentrum. Har fullt kit og bilder med tidligere arbeid som jeg kan sende deg på epost om du vil! Du kan kontakte meg på beautybyina@gmail.com :) Så kan vi snakkes videre der! Og jeg tar ikke betalt.

Comments are closed.