[Morgenstund har katt i munn]

0

Hva skal man med vekkerklokke når man har en meget bestemt katt? De siste dagene (nåja, la oss heller si de siste månedene) har jeg slumret vekkerklokka i alt fra 30 minutter til tre timer, men Zorro lar meg ikke slippe så lett unna nå som jeg er kattevakt.

Første metode er å hoppe opp i senga, tråkke seg frem til hodeenden og stirre ubehagelig hardt (dere vet den følelsen dere får i nakken når dere tror noen stirrer på dere?) helt til jeg slår opp øynene og klapper ham noen ganger.

Annen metode kommer etter at armen min faller til hvile, og går ut på å dunke hodet mot mitt eget hode til jeg våkner til liv igjen. Tredje metode er litt mer brutal: Bite Anne-Line i beina. Da vet du at det er alvor, her skal vi opp nå!

Helt til sist, hvis jeg ikke allerede har kommet meg opp og ut av senga, er det pannen som får kjenne tennene, og da er det enten å være fornuftig og stå opp, eller kaste Zorro ut av rommet og tvinge seg selv til å stupe tilbake i en forlengst forsvunnet søvn.