[Filmmania]

0

Dagens trivia:
Gud er mongo. På swahili, altså. Er ikke det fantastisk? Det var Stian Amadeus (nåværende SkU-leder) som kunne opplyse om denne språklige morsomheten.

Og mens vi snakker om fantastiske ting; Jeg så Murder on the Orient Express igår. Jeg kan skjønne hvorfor Agatha Christie likte denne filmen om Hercule Poirot best av de filmene som ble laget før hun døde. Filmen er proppet med mange flotte skuespillere; Albert Finney; Lauren Bacall; Vanessa Redgrave; Ingrid Bergman (sitat fra filmen, fritt etter hukommelsen: «Jeg ble født baklengs. (…) Jeg fikk et tegn fra Jesus om at jeg skulle hjelpe små brune barn. De er mer baklengs enn meg.»)

Apropos film; Tidligere idag så jeg Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker. Denne filmen er en av de meste absurde filmene jeg har sett noen gang. Jeg er fremdeles ikke sikker på om jeg digger den eller avskyr den, jeg trenger litt tid på å fordøye alle inntrykkene, spesielt åpnings- og sluttscenen. Bloody wicked, som de sier på urban engelsk.

Jeg har fått skikkelig dilla på gamle filmer, de siste ukene har jeg sett en del filmer fra 1920- til 1970-tallet. Nye favorittskuespillere har kommet på listen min etter alle disse filmene. Humphrey Bogart, Buster Keaton, Al Jolson… Og de kvinnelige skuespillerne i gamle dager hadde virkelig klasse. Gi meg en tidsmaskin nå, takk!

Kulturlisten for 2009, hvis du har lyst til å sjekke ut hva jeg har lagt til på filmlisten frem til nå!