[Favorittsitater]

0

Jeg har en hel bunke med favorittsitater, men jeg har valgt ut tre jeg liker godt:

«Do. Or do not. There is no try.»
– Yoda, Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back

Det sier seg selv at det bare er to muligheter: å gjøre eller ikke gjøre. Hvis du drømmer om å gjennomføre noe, men aldri går i gang med å faktisk gjennomføre det, vil du aldri oppnå noe. Det er bare ved å sette i gang at du kan finne ut hva du er i stand til. Selvfølgelig kan det skje at du snubler og tryner på veien, men det er faktisk mer lærerikt å gjøre feil enn å bare gjøre noe kjapt og lettvint.

«Don’t dream it. Be it.»
– fra Rocky Horror Picture Show

Som nevnt, hvis du drømmer om noe, osv…

“Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”
– Albert Einstein

Vi er alle veldig forskjellige individer, med ulike forutsetninger og evner. Da jeg skrev mappeoppgave, skrev jeg om kreativitet og skapende arbeid i skolen. Ofte er skolen lagt opp til at elevene skal pugge ting slik at de kan måles, testes, vurderes i det uendelige. Systemet passer ikke for alle, og det går ut over de av elevene som har andre evner. Når de opplever at de ikke mestrer noe eller ikke passer inn i rammene, vil de begynne å tro at de er dumme.

Har du noen favorittsitater?

4. januar i 365 Days of Writing Prompts.

Sjekk forresten ut Zen Pencils, kjente sitater i tegneserieformat!