[En samtale mellom to knølhvaler]

0

Jeg liker å meditere. Det er vanligvis lett for meg å konsentere meg om meditasjonen når jeg går inn for det, og jeg mediterer nesten hver dag. For en stund siden fikk jeg en idé om å skaffe meg noe passende meditasjonsmusikk, og det første som falt meg inn var hvalsang. Mamma hadde nemlig en cd med fantastisk hvalsang på for noen år siden. Hvalsang og klarinett eller obo. Såvidt jeg husker av cden, var musikken veldig beroligende og fin.

Jeg var på biblioteket for noen dager siden og fant et par cder fra serien Echoes of Nature. Knølhvalens sang og en cd med bølger. Det er bare ett spor på platen med knølhvalen, til gjengjeld varer den i en time, ett minutt og elleve sekunder. Det skapte naturligvis en viss forventning til innholdet og etter at jeg overførte sporet til min kjære mp3-spiller, var jeg klar for å lytte til knølhvalens flotte sang.

Jeg ble skuffet. Istedet for jevn, kraftfull og beroligende sang, hørte jeg noe som mest av alt minnet om to knølhvaler som småpratet med hverandre. «Hei! Står til?» «Jo, bare bra! Og med deg?» «Flott, flott. Gjort i det siste?» Jeg har ikke hørt på hele sporet ennå, men jeg tror resten av den såkalte hvalsangen består av to knølhvaler som forteller hverandre siste nytt før de avtaler at «snart må vi ta en kaffe altså! Det er altfor lenge mellom hver gang!»

Heldigvis varer skuffelser ikke lenge for min del; Idag var jeg på biblioteket igjen og fant en cd fra samme serie. Denne gangen med hvithvaler som artistene på plata. Hvithvalen har tilnavnet «havets kanarifugl», og jeg regner med at så lenge jeg unngår sporet som heter Beluga Party, vil jeg bli fornøyd med cden.

PS: Hvis du har et bra tips til fin meditasjonsmusikk, så legg igjen en kommentar!