[Ti punkter som kjennetegner dansere]

0

Nå fant jeg endelig litt tid til å skrive litt her. Riktignok er denne teksten skrevet i WordPad igår kveld. Detaljer, detaljer. Jeg burde absolutt bli flinkere til å bruke WordPad når jeg ikke har nett. Jeg husker knapt hva jeg har gjort i det siste, sånn bortsett fra å frivillig påføre meg selv stølhet, gnagsår og en vannblemme på størrelse med Texas. Det stemmer; Bårdar hadde semesterstart denne uken og jeg har allerede rukket å danse i sju timer og tre kvarter. Flamenco, klassisk og jazz. Med hånda på hjertet, jeg har savnet det! Nå føler jeg at jeg bare går og venter på at det siste året som fotografstudent skal bli ferdig, slik at jeg kan pelle meg tilbake til en hverdag jeg faktisk lever og ånder for.

I dag skal jeg ta mer en liten observasjonstur ut til en location. Vi holder på med dokumentar-/pressefotografering for tiden, og jeg har endelig blitt kontaktet av en person som vil stille opp for meg til serien min! Det er ikke så lenge til innleveringen 19. september, men jeg har heldigvis laget en fin oversikt over hva slags bilder jeg vil ha, så det tar ikke en liten evighet å gjennomføre prosjektet. Ting går fortere og lettere når man vet hva man vil ha, og derfor må jeg sjekke stedet for å se hvilke vinkler som passer til de to bildene jeg ser for meg at jeg skal ha.

I tillegg skal Zorro ta den årlige vaksinasjonen i dag. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke ser ut som en vimsete selvskader etter besøket hos dyrelegen. Klørne spretter ut og griper fast i alt når Zorro er stresset. I fjor måtte en pute fra venteværelset pent finne seg i å bli med inn til dyrelegen, for det var umulig å få Zorro til å slippe taket. Stakkars pusen. Notat til meg selv: Kjøp et par poser kattegodis.

Jeg satser på at jeg rekker å komme meg hjem tidsnok til å slenge på meg treningstøy og trave til Bårdar for å danse moderne. Moderne har jeg ikke danset siden KGB i fjor høst og det er definitivt altfor lenge siden! Apropos dans, jeg har laget en liten liste, sånn for moro skyld:

10 punkter som kjennetegner dansere:
1. Gulvet er den beste sitteplassen. Helt klart.
2. De sitter gjerne i stillinger som vanlige dødelige betrakter som umulige.
3. Favorittantrekket består av daffe bukser, ullsokker, tights/shorts og drakt.
4. Håret er ofte satt opp i en praktisk frisyre som hestehale eller knute.
5. De står ikke stille. Aldri. Koreografier eller improviserte bevegelser gjennomgås med meget små bevegelser på gata, kjøkkenet eller t-banen.
6. Stor treningsbag medfølges…
7. … og den inneholder ofte minst fire par sko…
8. … og en haug godt brukt treningstøy.
9. All verden er en scene, og alle forbipasserende er et potensielt publikum.
10. De har tusen ganger bedre kroppskontroll enn enhver vanlige dødelige. De faller til og med elegant.

Tjo-hei!