[Musikk i mitt liv]

0

Kort fortalt kan jeg si at musikk spiller en ganske viktig rolle i livet mitt. Jeg har skrevet noen få innlegg om musikk tidligere, så jeg linker til dem under her:

Musikk som terapi, del 1. Hvordan jeg bruker musikk for å dempe irriterende øresus.
Musikk som terapi, del 2. Hvordan jeg bruker musikk for å høre bedre med CI-apparat.
Mitt syn på mainstream musikk. Alt var bedre i gamle da’r…
Ti tilfeldige sanger fra mp3-spilleren. (Ikke døm meg fordi jeg hører på Backstreet Boys! Det er av nostalgiske grunner, og jeg har bare de tidligste albumene!)

Jeg har alltid vært glad i å høre på musikk, selv om det kan gå veldig lange perioder uten at jeg er innom Spotify eller slår på mp3-spilleren. Jeg liker musikklytting når jeg vil koble av, men ikke når jeg jobber. Da trenger jeg å ha det helt stille rundt meg, og tar av høreapparatet hvis det er folk i nærheten som bråker. Jeg elsker å danse ute på byen når luften vibrerer av heftig bass. Når det gjelder musikk til egne koreografier el., er jeg litt ambivalent. Jeg vil svært gjerne bruke musikk når jeg underviser selv eller koreograferer, men fordi jeg ikke hører optimalt, må jeg ha hjelp fra hørende til å sette trinn til musikk og jeg merker at det krever mye energi bare å konsentrere meg om å lytte til musikken. Et alternativ er å bruke repetitør som kan tilpasse musikken til trinnene jeg har laget.

Når jeg deltar i danseklasser, bruker jeg nesten aldri høreapparat. De få gangene jeg bruker høreapparat, er det fordi koreografien er sånn at jeg ikke risikerer å piruettere høreapparatet rett i veggen eller mose det mellom hodet og gulvet. (Til danseeksamen på videregående teipet jeg apparatet fast til hodet.) Jeg merker at det hjelper litt å kunne høre noe av musikken mens jeg danser, men det er foreløpig ikke mulig for meg å kunne oppfatte alle nyansene i musikk på samme måte som hørende dansere, så for det meste er det lettest og mest praktisk for meg å danse uten høreapparat slik at jeg ikke blir «forstyrret» av lydgrøten inni hodet mens jeg prøver å huske trinnene.

26. januar i 365 Days of Writing Prompts.