[I dag er det en helt ny dag]

4

En sufimystiker var døende, og disiplene hans bestemte seg for å finne hemmeligheten bak hans livslange lykke — de hadde aldri sett ham trist. Derfor ba de ham om å dele hemmeligheten sin med dem. Han lo, og fortalte dem følgende: «Hver dag sier jeg navnet mitt høyt. Og så sier jeg: ‘I dag er det en helt ny dag. Ønsker du å være lykkelig eller ulykkelig i dag?’ Deretter venter jeg på svaret, og jeg sier det høyt når det kommer. Jeg har aldri valgt ulykkelig. Hver morgen har jeg valgt lykken. Det er hele hemmeligheten min.»

Forsøk dette som en meditasjon. Hvis du føler for å velge å være ulykkelig, er det greit. Bare vær det helt og fullt: Vær så ulykkelig du greier hele dagen. Neste morgen gjør du denne meditasjonen på nytt, og velger lykke hvis du ønsker det, men vær gjennomført i det ønsket du velger. Vær lykkelig hele dagen. Finn måter å oppleve glede på i alt du gjør. Denne meditasjonen vil gi deg den erfaringen og forståelsen du trenger for å vite at det er du selv som skriver ditt livs manuskript. Bare du kan omskrive dette manuskriptet, om det er det du velger å gjøre. Du er hovedpersonen i et drama som er ditt eget verk.

Jeg kom over dette utdraget i en bok jeg holder på å lese (Tantrisk elskov, Ma Ananda Sarita og Swami Anand Geho), og jeg likte det så godt at jeg bare måtte kopiere det hit.

4 kommentarer til “[I dag er det en helt ny dag]

  1. Skjønner godt at du liker det godt -og jeg er glad at du delte det! Tror kanskje det er noe å prøve imorgen, ikke at jeg går rundt og er ulykkelig men kanskje man kan få til en dag i fullt lykkerus?

  2. Så fin lesning! Ofte glemmer jeg at jeg har et valg, at jeg kan faktisk kan bestemme meg på forhånd. De fleste dager blir humøret veldig tilfeldig fordi jeg lar omgivelsene styr: Dårlige hendelser => dårlig humør og gode hendelser => godt humør. Det er i grunn ganske tullete at ting som regnvær og at bussen er forsinket skal ødelegge humøret, men det gjør ofte det.

    1. Ja, det er en fin historie :) Det er lett å la seg påvirke av det som skjer utenfor en, men hvis en prøver å sette fokus på ting som er bra, vil man etterhvert lettere legge merke til det som er bra og positivt, og mindre på det som ikke er så bra. Hvis bussen er forsinket, får man bare litt ekstra frisk luft før jobben. Hvis det regner, kan man glede seg til å komme inn til en tørr og varm stue :)

Comments are closed.