[Første (halve) skoleuke på Fame-skolen]

7

Jeg har bare vært på skolen i tre dager, to av disse kan regnes som fulle skoledager. Men likevel har det vært tre begivenhetsrike dager! Første skoledag ble vi ønsket velkommen med en rød løper hele veien fra inngangen til foajeen. Etter velkomsttale og litt info om brannsikkerhet, gikk alle linjene til hvert sitt for enda mer informasjon. Så var skoledagen egentlig ferdig, men jeg tok initativet til å bli litt kjent med de andre jeg skal gå i klasse med de neste to årene. Vi er 21 studenter på D2, så det ble tjue navn å pugge for meg. Hukommelsen min har blitt ganske skjerpet av å pugge franske gloser, så jeg husker fremdeles alle navnene! Nå gjelder det bare å huske hvilket ansikt som hører sammen med hvilket navn. Gurimalla.

Allerede tirsdag var det på’n med tidlig opp av senga og trippe i vei til skolen. Utrolig nok har døgnrytmen min vært svært samarbeidsvillig hele uken! Rett til sengs rundt midnatt og sprett opp av senga litt før sju! Jeg er imponert over meg selv. Tirsdag startet altså med kor. Eller egentlig ble det mer informasjon og oppvarming, siden det var første time. Vi sang at vi var en banan («Jeg er en banan, henger i et tre, faller aldri ned.») Blant annet. Det vil si, de andre sang, jeg mumlet med så godt jeg kunne. Akk, den som kunne synge.

Deretter hadde vi ballett. Og i den timen fant jeg ut at det var en veldig, veldig dårlig idé å gå tom for brød hjemme. Jeg fikk ikke kjøpt brød på mandag, så jeg spiste veldig tynn havrevelling til frokost og en kjip ICA-varmerett til lunsj på tirsdag. M.a.o. ingen ordentlig karbohydrater som holdt kroppen med energi. Jeg besvimte heldigvis ikke, men verden forsvant i cirka noen sekunder for lenge. Jeg lover på tro og ære at jeg til enhver tid skal ha nok brød liggende i fryseren og alltid skal spise ordentlig i løpet av skoledagen.

Dagens nest-siste klasse ble moderne og vi får gleden av å jobbe med Cunningham-teknikken frem til høstferien! De andre er mer eller mindre skeptiske til den stilen, men jeg ble helt fra meg av glede, Merce Cunningham-fan som jeg er. Stilen hans er veldig minimalistisk, fokuset ligger på linjene og bevegelsene. Et video-eksempel (Den delen som starter rundt 00:45 viser tydeligst denne stilen.)

Siste klasse var klassens time med… enda mer informasjon.

I dag fikk vi omvisning på skolebiblioteket (hvor jeg fant og lånte Top Hat, hurra!). Andre time var klassisk med D1. Litt enklere trinn enn gårsdagens ballettklasse, men det er jo veldig greit å kunne variere istedet for å ha et eneste hardkjør i alle ballett-timene. Lunsj og så var det selvstudium. Selvstudium-timene skal brukes til skolesaker, øving og trening. Foreløpig er det ikke mye displin over oss, men det kommer seg nok når vi har blitt kjent med den nye hverdagen.

Siste time tilbrakte vi i den nyoppussede sal 1 med ingen ringere enn… [insert fanfare here] Chet Walker! Berømt koreograf som har jobbet over hele verden, blant annet med flere opppsetninger på Broadway. Skikkelig stas! De neste ukene skal vi altså jobbe med… [insert fanfare here] [/b]Hair[/b]! Koreografien vi lærte oss idag var veldig artig. Mye hoderisting. (Passende nok, siden jeg fikk en strekk i nakken* før skolen tidligere idag…)

Jeg er ganske sliten, men også veldig klar for resten av året! Jeg regner med at jeg føler meg mindre sliten når jeg har «akklimatisert» meg en full skolehverdag med mye aktivitet. Litt rutine er veldig bra å ha, akkurat nå surrer jeg en del med hva jeg skal ha med meg av ting og tang til skolen, hva som skal være i skapet og hva jeg trenger fra skapet til neste time osv… Men det går seg til!

Jeg var forøvrig innom SATS en tur etter skolen i dag, og jeg må ærlig innrømme at jeg vurderer å begynne å stå opp klokka fem for å trene litt styrke før skolen bare for å slippe den folkemengden som var der i ettermiddag. Hm. Jeg trenger jo å trene styrke for å klare å bli en god danser, og vi kan ikke ha noe av å være støttemedlem på SATS, kan vi vel?

*) I skrivende stund har jeg tre småskader. Ingen av disse er på noen måte danserelatert:
1) Knærne murrer litt og jeg tror det er såkalte «runner’s knee». Jeg har jo løpt en del på tredemølle i det siste. Bør vel trene opp musklene rundt knærne snøggast råd.
2) Jeg har litt betennelse på innsiden av venstre lår, noe som skyldes feiltøying. Ikke aner jeg hvordan jeg skal klare å komme meg i guttespagaten når jeg får betennelse bare jeg tenker på den, men det ordner seg vel på et vis.
3) Og så var det den strekken i nakken jeg fikk da jeg skulle strekke ut litt søvn av kroppen. Kiropraktoren får en telefon fra meg imorgen hvis jeg ikke kan riste på hodet i neste klasse med Chet.

7 kommentarer til “[Første (halve) skoleuke på Fame-skolen]

 1. >Jeg ble sliten av å lese din hverdag! Teller det da også som trening ;-) ???
  Lykke til på Bårdar. Gleder meg å se deg på scenen!

 2. >Vi kan kalle det mental trening? ;D
  Hold av 5. eller 6. desember, det er de dagene det blir forestilling! :D

 3. >Lykke til!
  Den Cunningham teknikken så veldig kul ut, men jeg ser virkelig poenget der med å ha skikkelig sterk kropp absolutt:-)

 4. >Fame-skolen som i samme type skole som i musikalet Fame (men det regner jeg med at du allerede visste ;p)

  Foto er det veldig lite av om dagen. Kameraet mitt står og samler støv og det føles egentlig bra.

Comments are closed.