[Diagnose: Atopisk eksem]

2

Hei, jeg heter Anne-Line og jeg er atopiker.

Idag dro jeg til en hudlege. Dette er noe som burde ha skjedd for tre år siden, men dere vet hvordan det er det med å utsette viktige eller nødvendige ting. Iallefall; idag kom jeg meg omsider til hudlegen fordi jeg har slitt litt (årets underdrivelse) med eksem de siste årene. Jeg har hatt mistanke om at det var atopisk eksem*, og jammen er jeg god på selvdiagnose!

Vi ble sittende på kontoret i en hel time mens legen ramset opp masse nyttig informasjon om atopisk eksem, og jeg fikk resept på et par ting som hjelper, samt flere tips som jeg kan bruke for å vedlikeholde huden min.

Nå som jeg vet grunnen(e) til hvorfor jeg ser ut som en rød dalmatiner på hele overkroppen, føler jeg at det blir lettere å få bukt med eksemet og leve med det. Jeg kuttet ut det meste som inneholder parfyme og/eller fargestoffer (takk og pris for at jeg aldri har likt sminke!) for mange måneder siden, men det er alltid rom for forandring til det bedre.

Jaja, ting ordner seg!

 

2 kommentarer til “[Diagnose: Atopisk eksem]

  1. >Så godt at du endelig fikk kommet deg til lege og fått en behandlingsplan. Da håper jeg at du får kontroll på utsletten. Er mamma til to barn som sliter med det samme. Det er bare å stå på forebygge og behandle.

    Lykke til med smøringen :-)

Comments are closed.